YAG sweden´s miljö och hållbarhetstänk


YAG sweden´s, ekologiska & veganska mineralmakeup serie tillverkas i Halmstad, Sverige. Vi använder bara de absolut finaste råvarorna i våra produkter och tummar aldrig på kvalitén. Vi står till 100% för våra produkter och tillverkar under svenska schyssta anställnings och arbetsförhållanden. Vi vill inte bara vara med och bidra till ett hållbarare och ekologiskt tänk utan också skapa fler arbetstillfällen till unga svenskar.

När vi t.ex. köper in råvaror i form av mineraler och andra råvaror med lång hållbarhet gör vi stora inköp då vi idag har stora lagermöjligheter. När det gäller råvaror med kortare hållbarhet gäller det i stället att vi ha full koll på vårt råvarulager så att vi bara beställer lagom mängder och inte behöver kassera några fina råvaror som naturen har hjälpt till att skapa.

Vi tycker att det är viktigt ha full kontroll på sitt råvarulager och när vi kan, beställa större kvantiteter för att hålla nere miljöpåverkan så som t.ex. fraktutsläpp mm.

När det gäller förpackningsmaterial så som burkar, cylindrar och små-boxar gäller samma som för torra ingredienser, alltså att köpa större kvantiteter för att hålla nere antalet leveranser och transportutsläpp.

Vi gör också vad vi kan i det vardagliga jobbet, i de nya lokalerna i Halmstad, så som sopsortering samt faktiskt kompostering av de sopor som gå att kompostera. Vårt kontor, tillverkning samt lager ligger inbäddat på en ek-kulle i det natursköna Halland och därför känner vi kanske lite extra för miljön. Bara 20 meter från vår port prunkar flera hundra år gamla ekar som med sina fina ekollon kommer ge vår kommande hudvårdsserie en unik ingrediens i form av Halländsk, svensk, naturlig ekollon-olja.