YAG sweden´s miljö och hållbarhetstänk

YAG sweden´s, ekologiska & veganska mineralmakeup tillverkas i Halmstad, Sverige.
Vi använder bara de absolut finaste råvarorna i våra produkter och tummar aldrig på kvalitén. Vi tillverkar under svenska schyssta anställnings och arbetsförhållanden. Vi vill inte bara vara med och bidra till ett hållbarare och ekologiskt tänk utan också skapa fler arbetstillfällen till unga svenskar.

När vi t.ex. köper in råvaror med lång hållbarhet gör vi stora inköp då vi idag har bra lagermöjligheter. När det gäller råvaror med kortare hållbarhet gäller det i stället att beställa lagom mängder så vi inte behöver kassera några fina råvaror.

Vi tycker att det är viktigt ha full kontroll på sitt råvarulager beställa smart för att hålla nere miljöpåverkan så som t.ex. fraktutsläpp mm. Samma gäller så klart för förpackningsmaterial.

När vi packar varor packar vi nästan uteslutande i material som vi återanvänder från leveranser som kommit till oss. Detta för att minska miljöpåverkan även här. Varför ska vi slänga rent fyllnadsmaterial i soporna när vi kan återanvända det i nästa låda. När vi får slut på material packar vi våra varor med fettfria osaltade ekologiska popcorn. Dessa hanteras faktiskt med handskar på och går i princip att salta och äta. I vilket som fall som helst förmultnar/brinner dom snabbt, oavsett om dom hamnar på en kompost eller i en förbränningsstation.

Vi tänker ständigt på miljön och vad vi gör för avtryck!