INTEGRITETSPOLICY
Vilka vi är:

 

YAG Sweden
Salongsgatan 30
211 16 Malmö
info@yagsweden.se
Vår webbplatsadress är: www.yagsweden.se och www.yagsweden.com

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem:

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik. När du lägger din beställning hos oss uppger du din e-post adress, leveransadress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall.


Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:
  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på

  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader

  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats. När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter / betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord.

Vi använder denna information för syften, såsom att:
  • Skicka information till dig om ditt konto och din beställning

  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål

  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier

  • Konfigurera ditt konto för vår butik

  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning

  • Förbättra vår butikserbjudanden

  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress
och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i
kassan för framtida beställningar.

Generellt lagrar vi bara information om dig så länge vi behöver informationen
för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och så länge vi inte är
juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra
beställningsinformation för gällande tidsperiod för skatte- och
redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och
fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel,
både administratörer och butiksägare har tillgång till:

  • Beställningsinformation som t.ex. vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt

  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar,
genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter
som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agentsträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.
En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hashvärde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns
registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på
https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din
profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder
där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen
kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på
webbplatsen.

Kontaktformulär

När du kontaktar oss via vår chatt samlar vi in den information du ger oss, samt
ip-adress. Informationen sparas en viss tid för kundtjänständamål men delas
inte med någon tredjepart och används inte heller för marknadsföring.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt
namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din
bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång
du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för
att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller
inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara
information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten.
Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i
ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två
veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning
att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas
i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger
endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis
videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter
sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra
webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda
in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda
inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade
innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vår plattform wordpress samlar som standard inte in någon information för
analys. Vi använder inte heller någon tillagd tjänst för analys av trafik och
besökare.

Vilka vi delar dina data med

Som standard delar inte WordPress några personliga uppgifter med någon. Om
du betalar via en en betalport såsom Klarna kommer viss information att delas,
inklusive information som behövs för att processa betalnings, såsom ordertotal
och betalinformation.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att
sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och
godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för
granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi
även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se,
redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att
de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan
se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto, lagt ordrar eller har skrivit några kommentarer på denna
webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig,
inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla
personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi
är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för
detektering av skräppost.

Hur vi skyddar din information

Vi jobbar ständigt med att öka och bibehålla säkerheten på vår webbsida, för
oss själva och våra kunders skull. Vi delar aldrig ut någon information till
obehöriga parter. Enbart ett fåtal anställda har tillgång till våra system som
innehåller kunduppgifter. Vi utbildar våra anställda om datasäkerhet. Vi har
tvåstegsfaktorisering som standard på alla våra system.