top of page
AdobeStock_336017376 (kopia).jpeg
Mineralmakeup

En riktigt ren Mineralmakeup är enbart gjord på malda mineraler. Mineralerna utvinns från olika bergarter i naturen. En mineral är ett fast ämne och är definierat genom sin sammansättning och kristallstruktur. En eller flera mineraler bildar tillsammans en bergart.

Själva mineralen är en fast oorganisk substans och består av olika kemiska kombinationer av olika grundämnen, så som

t ex. kisel, syre, kalcium och magnesium osv. Det finns ca 3500 olika sammansättningar som skapar lika många olika mineraler, nyanser.

 

Sällsynta mineraler som är genomlysande, hårda och vackra kallas kristaller, halvädelstenar och tillslut ädelstenar, så som rubin, smaragd osv... Och som alla vet kommer kristaller och ädelstenar i olika nyanser. Och på så sätt kan man skapa olika nyanser på mineralmakeup genom att blanda till önskad färg.

Visste du...

Att om man tar en håranalys och skickar på kemanalys kan man se exakt vilka som använder makeup med bismuth i, så tänk på att ta reda på vad det är för ämnen i makeupen du använder. Det är ditt ansvar som konsument!!

 

För det mesta säljs ingen mineralmakeup som har för höga halter med bismuth eller andra tveksamma ämnen i Sverige. Detta tack vare att all kosmetika i Sverige måste vara registrerat hos både Läkemedelsverket och i EU registret. Men vad händer om du handlar från en utländsk webbshop, utanför EU eller en produkt som saknar innehållsförteckning!?

 

De mängder som den ev. innehåller av tveksamma ämnen är kanske inte farligt på kort sikt, men kan skapa klåda och reaktion i huden, både direkt men också på sikt och göra dig allergisk eller överkänslig. Men har du funderat på vad tungmetallen gör med din kropp på lång sikt? Det vet vi inte i dagsläget, då det inte finns någon långvarig studie eller forskning...

Pink Salt
bottom of page