top of page
Mineralburkar Fair.jpg
Mineralmakeup

En riktigt ren Mineralmakeup är enbart gjord på malda mineraler. Mineralerna utvinns från olika bergarter i naturen. En mineral är ett fast ämne och är definierat genom sin sammansättning och kristallstruktur. En eller flera mineraler bildar tillsammans en bergart.

Själva mineralen är en fast oorganisk substans och består av olika kemiska kombinationer av olika grundämnen, så som t ex. kisel, syre, kalcium och magnesium osv. Det finns ca 3500 olika sammansättningar som skapar lika många olika mineraler, nyanser.

 

Genom att blanda olika mineraler kan man sedan skapa olika nyanser genom att blanda till önskad nyans

.

Pink Salt
Visste du...

Att om man tar en håranalys och skickar på kemanalys kan man se exakt vilka som använder makeup med bismuth i, så tänk på att ta reda på vad det är för ämnen i makeupen du använder. Det är ditt ansvar som konsument!! Bismuth är en tungmetall och tillhör samma grupp som Arsenik.

 

För det mesta säljs ingen mineralmakeup som har för höga halter med bismuth eller andra tveksamma ämnen i Sverige. Detta tack vare att all kosmetika i Sverige måste vara registrerat hos både Läkemedelsverket och i EU registret. Men vad händer om du handlar från en utländsk webbshop, utanför EU eller en produkt som saknar innehållsförteckning!?

 

De mängder som en ev. utländsk produkt innehåller av tveksamma ämnen, är kanske inte farligt på kort sikt, men kan skapa klåda och reaktion i huden, både direkt men också på sikt och göra dig allergisk eller överkänslig för alltid. 

bottom of page