top of page
Sök
  • Skribentens bildÅsa Sjö

Vad är Mineralfoundation?

Uppdaterat: 4 maj

Ja, vad är det egentligen och varför ska man använda det!?
En ren Mineralfoundation är enbart gjord på malda mineraler. Denna typ av foundation kan dock hos vissa märken innehålla talk, parabener, syntetiska dofter, oljor och vax. Så om du ska prova en mineralfoundation för första gången ska du testa en som är helt ren, annars kommer du inte att få en rättvis uppfattning om produkten.


Det finns flera märken som enbart använder sig av rena mineraler, precis som hos oss på YAG, så "give it a go" du kommer inte att bli besviken. Faktum är ju att en bra foundation är grunden till en hållbar och vacker makeup. Vår foundation är vår absoluta storsäljare, har alltid varit och kommer alltid att vara.


Nu till ämnena vi inte vill ha i!!!!


Parabener och syntetiska dofter. Dom kan var skadliga för dig och din hud och är inget vi på YAG skulle använda varje dag. Huden är vårt största organ och absorberar det som den kan, av det som appliceras på huden. Och parabener och syntetiska dofter är två ämnen som huden ev. kan ta upp.


Bismuth är ett stort "BIG NO" en tungmetall som är lätt radioaktivt. Så här står det på Wikipedia: Bismuth is a chemical element with the symbol Bi and atomic number 83. It is a post-transition metal, radioactive, and ..... Följ länken för att läsa mer.


Det finns fler anledningar till att inte använda en vanlig foundation om man vill hålla sig till "clean makeup" som t.ex silikoner som är restavfall från oljeindustrin och nanopartiklar mm, men det tar vi en annan gång...Men varför testa?!

Mineralfoundation är ett riktigt bra alternativ för alla hudtyper, speciellt för känslig hy och hy med acneproblem då mineraler har antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att lugna orolig hud. Dessa mineraler ska helst vara i lösdpuderform om man har acne och är känslig. Mineralpulver kan också pressas och vissa märken användare olja och vax för att pressa sina kakor. Oljan och vaxet kan sedan täppa igen porerna och skapa hudproblem, men det är helt beroende på vad det är för typ av oljor och vax..


Löst mineralpuder hjälper också till att hålla glansen i schack i den lite mer feta T-zonen.


6 fördelar med lös mineral foundation


1. Inbyggt UV Skydd. Mineralerna reflekterar bort en del av ljuset från huden och erbjuder därför ett visst naturligt solskydd.

2. Håller längre då det binder sig med det naturliga sebumet, hudens egna naturliga smörjmedel.

3. Fungerar för alla hudtyper. …

4. Har en naturlig förmåga att lugna känslig hud.

5. Bakterier gillar inte att växa bland mineraler och är därför det bästa för acnehud och den med fet hy.

6. Mineralmakeup är hypoallergenic


Falska påståenden om mineralmakeup


Mineralfoundation sitter inte lika bra som vanlig foundation. Stämmer inte alls!! Mineralerna går ihop med hudens egna sebum och sitter om något bättre än vanlig Foundation, dessutom är det enkelt att lägga på lite till med hjälp av en Kabukiborste och du skulle vilja Fräscha upp dig lite under dagen eller under en lång kväll.

Mineralfoundation torkar ut din hud!? Falskt. Bara för att den binder med ditt sebum, så transporteras det ju inte bort, faktum är att det håller kvar den skyddande fukten i stället. Och dessutom, vilken makeup blir snygg på en hud som är skitig eller torr eller inte tas om hand. All hy behöver återfuktande fuktkräm på morgonen efter tvätt, minst. Gärna serum och solskydd också, beroende på årstid och du ska börja i tid.


Är du redo att testa går du hit...
24 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page