YAG SWEDEN'S MILJÖ- OCH HÅLLBARHETSTÄNK

YAG sweden's, ekologiska & veganska mineralmakeup tillverkas i Halmstad, Sverige.
Vi använder bara de absolut finaste råvarorna i våra produkter och tummar aldrig på kvalitén. Vi tillverkar under svenska schyssta anställnings och arbetsförhållanden. Vi vill inte bara vara med och bidra till ett hållbarare och ekologiskt tänk utan också skapa fler arbetstillfällen.
När vi t.ex. köper in råvaror med lång hållbarhet gör vi stora inköp. När det gäller råvaror med kortare hållbarhet gäller det i stället att beställa lagom mängder så vi inte behöver kassera vad naturen har producerat.

Det är viktigt att ha koll på sitt råvarulager och beställa smart för att hålla nere miljöpåverkan för fraktutsläpp mm. Samma gäller såklart för förpackningsmaterial.

När vi packar varor packar vi nästan uteslutande i material som vi återanvänder från leveranser som kommit till oss. Detta för att minska miljöpåverkan även här. Varför ska vi slänga rent fyllnadsmaterial i soporna när vi kan återanvända det i nästa låda. Om vi får slut på material packar vi våra varor med fettfria osaltade ekologiska popcorn. Dessa hanteras faktiskt med handskar på och går i princip att salta och äta. Dessa sopsorteras i matavfall eller om du har tillgång till en kompost.

Vi tänker ständigt på miljön och vad vi gör för avtryck!