top of page
Kollagen lågupplöst.jpg

Ingredienser

Här lägger vi upp våra ingredienser, så att du läsa om vad vi använder för råvaror i våra produkter. Ett löfte från oss är att vi alltid använder de absolut finaste råvaror som går att få tag på, på marknaden. Vi köper också alltid in de ekologiska och veganska alternativen av alla råvaror.

Kakadu plum oil små gröna plommon från Tasmanien

Kakadu plommon olja

INCI Name: Terminalia Ferdinandiana (Kakadu Plum) Seed Oil

Kakadu plum olja är en helt fantastisk olja som kommer hela vägen från Tasmanien i Australien. Där har ursprungsbefolkningen använt oljan i minst 70.000 år, ja du läste rätt!!

 

Oljan kommer från kärnan hos ett litet plommon. Har ett högt innehåll av vitamin E och innehåller mycket mer antioxidanter än blåbäret. Det magnifika Kakadu Plommonet har de högsta registrerade nivåerna av vitamin C i hela världen, och mäter upp till 100 gånger mer vitamin C än som finns i en apelsin och är dessutom antiseptisk och läkande. Och doften, wow alltså, den luktar såååå gott tutti frutti!

Hyaluronsyra

INCI Name: Hyaluronic acid

Hyaluronsyra finns naturligt i huden och dess primära uppgift är att binda fukt. Syran kan liknas vid en svamp som kan binda upp till 1000 gånger sin egen vikt med vatten, vilket håller huden frisk och fast.

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som naturligt produceras av kroppen och som har förmågan att absorbera fukt från sin omgivning till huden, för att sedan leverera långvarig återfuktning.

Din hud innehåller hyaluronsyra naturligt, men Hyaluron-syran i huden minskar med tiden, vilket minskar hudens förmåga att hålla kvar fukt. Ett sätt att kompensera för detta är att använda hudvårdsprodukter med hyaluronsyra i, så att fuktnivån i huden bevaras.

Ett transparent serum prov

Kollagen

En närbild på Kollagen

INCI: Hydrolyzed Collagen Protein

Kollagen är ett protein som utgör nästan 40 procent av proteinerna i människokroppen. Det finns i bl.a i hår, hud och naglar, och är det viktigaste strukturella proteinet i vår hud. Man brukar kalla kollagen för "byggnadsställningar" eftersom det hindrar vår hud från att hänga och är ansvarig för att ge oss ett fylligt, ungdomligt utseende. Tyvärr bryts vårt kollagen ner med tiden.

Kroppen bryter ständigt ner och ersätter kollagen under hela våra liv. Men när vi blir äldre bryter kroppen ner kollagen snabbare än vi kan producera det och huden förlorar sin flexibilitet och fasthet, vilket skapar rynkor. Produkter som innehåller kollagen verkar för att återställa kollagen-nivån i huden, men binder även fukt, vilket gör linjer och rynkor i huden mindre framträdande.

Hyaluronsyra

INCI Name: Punica granatum fruit stem powder 

Granatäpple fungerar som en naturlig exfoliator som hjälper till att bli av med dina döda hudceller. Detta rensar ut vägen och gör att andra hudvårdsprodukter kan tränga in mer effektivt i huden. Detta lämnar huden ljusare och mer strålande, och håller även akne och andra hudproblem borta.

En bild på ett granatäpple med kärnor
bottom of page